+
----
-
المقادير
4 علب جلي زي اللي في الصوره
1 و 1/2 بكيت
نشاء
ا لتر حليب سائل او نفس الكميه من
المجفف لكن برضه لازم نجهزها عشان تكون سائله
علبة شرائح
اناناس
2 بكيت بسكوت المخصص لشاي زي اللي
في الصوره
صينية مخصصه للكيك تكون مربعه او
مستطيله زي اللي في الصوره
طريقة
التحضير
نقطع شرائح الاناناس الى ارباع زي
ما هو موضح في الصوره
نضع البسكوت في الصينيه بالترتيب
زي ماهو مبين في الصوره
نضع قطع الاناناس فوق البسكوت زي
مانتو شايفين
طريقة تحضير
المهلبيه
نضع الحليب على نار هاديه وفي نفس
الوقت نجهز النشاء في صحن باضافة الماء العادي ونحركه حتى يذوب , عندما يبدأ الحليب
بالسخونه نضع عليه النشاء باستمرار التحريك ونستمر في التحريك حتى يتحول الحليب الى
مهلبيه
ثم نصب المهلبيه في
الصينية ونفردها بالتساوي على جميع اجزاء الصينية زي ما هو واضح في
ثم نضع طبقة اخرى من الاناناس
والبسكوت زي ماهو واضح في الصوره
ثم نضعها في الثلاجه لمده ساعه
ونص تقريباً
في هذا الوقت نقوم
بتجهيز الجلي بوضع الاربع بكيتات في 1 و 1/2 لتر ماء مغلي ونحركه حتى يذوب , ثم
نتركه حتى يبرد
نخرج الجزء الاول
من الثلاجه ونصب عليه الجلي ونضعه في الثلاجه لمده لا تقل عن 4 ساعات وبعد ذلك
نخرجه من الثلاجه راح يكون جاهز زي ما هو طالع معانا في
وبالهناء
والشفاء